Arkivbild: Albin Lagergren, IFK Kristianstad.
Arkivbild: Albin Lagergren, IFK Kristianstad. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT.
Kristianstad

Första CL-segern för Kristianstad

0:56 min

IFK Kristianstad gjorde det de var piskade till att göra, besegrade polska Wisla Plock med 25-24. Därmed lever hoppet för IFK Kristianstad om att gå vidare från gruppspelet.

IFK inledde strålande och precis som mot Vardar för en vecka sedan gick man snabbt upp till 5-2. Skillnaden denna match var att IFK fortsatte att gasa och stundtals var det kattens lek med råttan och 15-10 i paus är smickrande siffror för polackerna.

Trots att IFK gör första målet i den andra halvleken så blev det en monumental scenförändring på matchen. IFK fick helt plötsligt inte någonting med sig och Richard Kappelin blev mänsklig mellan stolparna. Ledning 16-10 blev till 17-19 på tolv minuter och väldigt tyst i arenan.

Vi gör väldigt många enkla misstag och bjuder in dem i matchen.

Ola Lindgren, tränare, IFK Kristianstad.

– Vi får utvisningarna som de fick i första och deras målvakt börjar helt plötsligt att rädda, då går det fort i den här sporten, säger Ola Lindgren, tränare, IFK Kristianstad.

IFK fick rejält med grus i maskineriet och Wisla Plock gick ikapp och förbi och ledde med 19-17 med en knapp kvart kvar att spela. Då fick helt plötsligt IFK-spelarna ny energi och niometersspelarna Lagergren, Gudmundsson och Henningsson turades om att göra mål och när Tim Sörensen satte 24-22 i tomt mål såg det helt plötsligt bra ut igen.

IFK kontrollerade sista delen av matchen och första segern innebär nu att IFK lämnar jumboplatsen i grupp A.

– Vi ska inte grotta ner oss i detta utan glädja oss till segern och poängen som är otroligt viktiga för oss, om vi nu ens ska fundera på att gå vidare från denna grupp, säger Ola Lindgren.

Philip Henningsson fick blomsterkvasten, mycket välförtjänt. Han och målvakten, Richard Kappelin, var hemmalaget bästa spelare denna kväll.

Matchfakta
IFK Kristianstad-Wisla Plock 25-24 (15-10)

Mål IFK: Philip Henningsson 5, Tim Sörensen 4, Albin Lagergren 4, Olafur Gudmundsson 4, Helge Freiman 3, Stig Tore Moen Nilsen 2, Viktor Hallén 2, Mario Lipovac 1

Publik: 3 859

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista