Anders Hallberg, handbollsspelare i Lugi. Foto: Emil Langvad/TT.
Lugis Anders Hallberg. Foto: Emil Langvad/TT.
Handbollsligan

Lugi kunde inte hålla ledning

Anders Hallberg: En tappad poäng
1:40 min

Lugi såg ut att få en fin öppning på sin tuffa vecka med tre hemmamatcher. Men det blev bara en poäng mot Hammarby till slut - 28-28.

– Det känns som en förlust. Definitivt en tappad poäng, suckade Lugispelaren och femmålsskytten Anders Hallberg efteråt. 

Efter en jämn start ryckte Lundalaget fram till ledning 12-7 efter arton minuter. Men Hammarby kom tillbaka, och i paus skilde bara två mål.

Sedan var det länge jämnt i den andra halvleken. Lugi ledde mest hela tiden, fast utan att kunna göra ett avgörande ryck. Med bara tio minuter kvar var det helt lika igen - 22-22.

Då ryckte Lugi igen - och med bara tre minuter kvar ledde det vinröda laget åter med tre mål, 27-24. Ändå blev det dramatiskt på slutet. Hammarbys Martin Dolk kvitterade till 27-27 på straff med 1.15 kvar.

En timeout och ett lyckat straffkast av Lukas Pellas gav ny Lugiledning med 28-27, men Patrik Fahlgren kvitterade för Stockholmslaget när bara fyra sekunder återstod till slutsignalen.

– När vi ledde på slutet skulle vi absolut ha satt spiken i kistan, säger Anders Hallberg.

Som ändå gläder sig åt att två matcher till hemma i Lund väntar inom kort - närmast mot Aranäs redan på onsdag.

– Det ska bli roligt att spela två matcher till, förklarar han.

Unge Alfred Jönsson sköt sju av Lugis mål och Hampus Jildenbäck sex mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".