Natassia Fry driver företaget Kompis Sverige. Foto: Daniel Persson/Sveriges Radio.
1 av 2
Natassia Fry driver företaget Kompis Sverige. Foto: Daniel Persson/Sveriges Radio.
Erika Augustinsson blir intervjuad på scenen under konferensen Social innovation i Malmö. Foto: Daniel Persson/Sveriges Radio.
2 av 2
Erika Augustinsson blir intervjuad på scenen. Foto: Daniel Persson/Sveriges Radio.
Malmö

Här möts företag som vill hjälpa

4:04 min

Det kan handla om att starta företag för att hjälpa barn med läxor eller äldre att komma ut och cykla. I dagarna två hålls konferens i Malmö för entreprenörer som har socialt fokus.

Närmare 700 personer väntas till Slagthuset i Malmö på tisdagen och onsdagen för att knyta kontakter och visa upp sina affärsidéer.

Vad som är gemensamt för dem alla är att de verkar inom social innovation - vilket innebär att deras verksamheter inte bara genererar intäkter utan också hjälper utsatta.

Det handlar om företag som är inriktade på att ta hand om mat som annars skulle ha slängts, som hjälper unga att få vuxna förebilder och äldre med att komma ut och röra på sig.

Det är tredje året i rad som Social Innovation Summit anordnas i Malmö. Flera politiker var också på plats, däribland finansmarknadsminister Per Bolund (MP):

- Vi vet ju att vi har ett väldigt väl fungerande välfärdsamhälle, men det är också utsatt för utmaningar och där behöver vi ha nya innovationer, nya lösningar och förebyggande investeringar som gör att vi minskar sociala och miljömässiga problem, sa han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista