Deppande spelare i Rögle. Foto: Björn Lindgren/TT.
Deppigt i Rögle. Foto: Björn Lindgren/TT.
Ishockey, SHL

Ny stjärnsmäll för Rögle

Roger Hansson: Viss passivitet matchen igenom
3:16 min

Motgångarna för SHL:s bottenlag Rögle bara fortsätter. Trots ny tränartrio blev det storförlust med 1-6 i hemmamatchen mot nykomlingen Mora.

Två Moramål i andra halvan av första perioden gav dalkarlarna överläge. Sebastian Collberg reducerade i powerplay när drygt en minut återstod - men mot slutet av andra perioden slog Mora till med två nya mål.

1-5 kom sedan bara en och en halv minut in i slutperioden, och då försvann förstås hoppet om poäng för Ängelholmslaget som bara vunnit två matcher under ordinarie tid den här säsongen.

1-6 följde när Moras John Persson gjorde sitt tredje mål för kvällen.

Avståndet upp till Mora växte nu till åtta poäng, och nya tränarlaget Patrik Ross, Roger Hansson och Magnus Wennström fick inte precis den start de hade drömt om.

– Tycker det var en jämn match i första perioden. Vi nyttjar inte våra klaraste chanser, sa nye Rögletränaren Roger Hansson.

– Sen har vi sex minuter i powerplay i andra perioden. Nästan två minuter i spel fem mot tre. Men vi går från de sex minuterna med ett mål i baken. Det är inte det vi behöver, där rinner vår energi iväg.

Till och med logegästerna gick hem efter två perioder.

Och det är inte utan att man förstår Ludvig Rensfeldts  bittra kommentar efter matchen:

– Man skäms…

Rögle har nu bara ett par dagar på sig att vända den negativa trenden.

– Att framförallt tro på detta. Det finns en viss passivitet matchen igenom. Och när vi tvekar blir det inte samma kvalitet, och det får konsekvenser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".