Emil Wihlborg, aktiv i Trelleborgs supporterförening True Blues. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Emil Wihlborg, aktiv i Trelleborgs supporterförening True Blues. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio.
Jonas Brorsson, TFF-legendar från det klassiska 90-talslaget. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio.
2 av 2
TFF-legendaren Jonas Brorsson. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio.
Fotboll, allsvenskt kval

Trelleborg laddar för kvällens kvaldrama

4:14 min

För några år sedan var Trelleborgs FF ett bottenlag i division 1. Nu klappar TFF på porten till fotbollsallsvenskan igen. Och både supportrar och en före detta stjärna är förhoppningsfulla.

Inför kvalmatchen hemma mot Jönköping påminner Jonas Brorsson, ur-TFF-are som var med på det gyllene 90-talet om att Trelleborg aldrig misslyckats i ett kval.

- 1976, 1980, 1984...Vi får göra något i stil med det Sverige gjorde mot Italien. Jag tror att det blir en målsnål match som Trelleborg vinner med 1-0.

Jonas Brorssons son Freddie har varit med i laget under året, men är nu korsbandsskadad och kan inte spela ikväll.

Utanför planen förbereder Emil Wihlborg, en av de aktiva i supporterföreningen True Blues, årets största tifo.

– Vi har jobbat hårt med det på den korta tid vi haft. Vi hoppas få med den övriga publiken på Norra läktaren så vi får den bästa stämningen någonsin på Vångavallen, berättar han.

Emil Wihlborg blev stamgäst på matcherna 2000, och när TFF gick upp i allsvenskan igen 2007 engagerade han sig i True Blues. Under åren som gått har han upplevt både med- och motgångar.

– Vi har tuffa år bakom oss rent sportsligt, trillade ur allsvenskan och superettan och höll på att åka ur division 1 också. Vi har tappat publik och medlemmar. Därför känns det väldigt kul att vi är på uppgång. Det är en fantastisk resa klubben gjort, säger Emil som försäkrar att supportrarna är taggade inför kvalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista