Polisbil vid avspärrningsband. Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Misstänkta biltjuvar körde på polis

En polis blev påkörd och bröt foten när en bil som polisen misstänkte var stulen skulle kontrolleras i Kirseberg i Malmö.

Polisen som försökte stoppa bilen blev påkörd och fördes till sjukhus. Polisen skrev inledningsvis på sin webbplats att det förmodligen inte rörde sig om några allvarligare skador. På söndagskvällen kom Malmös polismästare, Stefan Sintéus, med en uppdatering på Twitter om poliskollegans tillstånd:

"Kollegan som blev påkörd av en kriminell i Malmö igår mår efter omständigheterna bra. Bruten fot och sex veckor i gips. Han hälsar att det hjälper till i rehabiliteringen att gärningsmannen greps."

Föraren i bilen som skulle stoppas körde vidare men stoppades efter en kortare jakt en bit bort genom att en polisbil stängde vägen.

Två män som satt i bilen, föraren och en passagerare, greps. Föraren är misstänkt för grov misshandel, bilstöld, grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott.

Både polisbilen och den stulna bilen fick plåtskador vid stoppet. Bilen som polisen tror är stulen har tagits i beslag och fick bärgas från platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista