Fotboll

Zlatan tillbaka – så var första matchen

Det är sju månader sen sist, men nu är Zlatan Ibrahimovic tillbaka på riktigt. Ibrahimovic hoppade in med dryga kvarten kvar att spela mot Newcastle.

– Jag är tacksam att jag kan spela fotboll igen, säger Ibrahimovic i Viasat.

Sju månader efter den svåra knäskadan var Zlatan Ibrahimovic tillbaka på planen i hemmamötet med Newcastle, och det med nummer tio på ryggen. En kvart blev speltiden för Zlatan, som var nära att göra ett riktigt drömmål i återkomsten. På volley försökte "Ibra" sig på ett riktigt drömmål, men Newcastle-målvakten Rob Elliot räddade.

Det märktes att vår svenske superanfallare saknats bland United-fansen, för så fort Zlatan rörde bollen jublade publiken. Det var en annars pigg Ibrahimovic som visade att han ville ha boll. Och om sin återkomst säger den svenske anfallaren så här:

– Jag känner mig speciell. Jag vet hela tiden vad jag gör och jag offrar mycket för fotbollen. Men jag är inte orolig, säger Zlatan Ibrahimovic i Viasat. 

Zlatan berättar också att det varit en tuff tid men att hans fokus hela tiden varit att komma tillbaka och det med besked.  

– Jag vill vara med och ge något och hjälpa laget. När du inte kan göra det måste du fokusera på att komma tillbaka, men det handlar inte bara om att komma tillbaka, utan att komma tillbaka och göra det bra också. Jag är tacksam att jag kan spela fotboll igen, säger Ibrahimovic i intervjun.

Inget mål för Zlatan i sin återkomst men hans Manchester United vann med 4-1. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista