Arbetet med att ta fram en långsiktig åtgärd i form av en ny pillvattenkammare är på gång, enligt NSVA.
1 av 2
Arbetet med att ta fram en långsiktig åtgärd i form av en ny pillvattenkammare är på gång, enligt NSVA. Foto: Nina Sköldqvist/SR P4 Malmöhus
Greger Persson och Andreas Lagerblad från NSVA har ansvaret för reparationsarbetet som just nu pågår dygnet runt.
2 av 2
Greger Persson och Andreas Lagerblad från NSVA har ansvaret för reparationsarbetet som just nu pågår dygnet runt. Foto: Nina Sköldqvist/SR P4 Malmöhus
Helsingborg

Slukhålet påverkar trafiken i veckor

3:53 min

Ett större slukhål har gett vattenbolaget NSVA mycket att göra i ett gathörn i centrala Helsingborg.

Sedan í fredags har trafiken varit avstängd i korsningen Johan Banérs gata och Pålsjögatan i Helsingborg. Det var då vid lunchtid 24 november som en bil fastnade med hjulet i ett mindre hål som uppstått i gatan. När det regionala vattenbolaget NSVA undersökte hålet upptäcktes att en stor spillvattenkammare brustit i marken några meter under asfalten där 30 kubikmeter massa hunnit läcka ut i ledningsnätet. Sedan dess har man öppnat upp ett hål i asfalten som är ungefär 10 meter brett och 8 meter långt. Nu pågår arbetet med att spola rören rena och laga den defekta vattenkammaren.

- Det är en mycket ovanlig händelse med ett slukhål av den här storleken.

En ny spillvattenkammare eller annan lösning är på gång. Och Andreas Lagerblad vill lugna närboende. Det finns ingen risker för dricksvattnet eller att hålet ska bli större.

- Det har vi säkrat upp. Däremot kommer vi att behöva arbeta med reparationsarbetet i ett antal veckor framöver, så det kommer att påverka trafiken i området, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista