Skissernas museum i Lund
1 av 2
Vinnare av Kasper Salin-priset 2017 är Skissernas museum i Lund. Foto: Åke E:son Lindman
Skissernas museum i Lund.
2 av 2
Foto: Åke E:son Lindman
Lund

Fint pris till Skissernas museum

Tillbyggnaden på Skissernas museum i Lund vinner Kasper Salin-priset för 2017 års bästa byggnad.

Skissernas museum i Lund har byggts om och till flera gånger sedan starten 1934.

Juryn bakom priset skriver i ett pressmeddelande att "Det precisa tillägg som vinner Kasper Salin-priset för 2017 års bästa byggnad öppnar museet mot sin omgivning och tillgängliggör det unika innehållet för en bred allmänhet."

Bakom tillbyggnaden står arkitektbyrån Elding Oscarson.

– Vinnaren är ett slående exempel på rätt idé på rätt plats. Bortom frågor om stil och aktuella strömningar har projektet en arkitektoniskt helgjuten gestaltning, som löser den funktionella uppgiften effektivt.

– Den erbjuder också en serie nya rum som i sitt samspel med de äldre delarna lyfter upplevelsen av hela museet, säger juryns ordförande, arkitekt SAR/MSA Bolle Tham, grundare och delägare av Tham & Videgård Arkitekter.

Kasper Salin-priset instiftades 1962 och delas ut varje år av Sveriges Arkitekter på Arkitekturgalan. I år ägde galan rum på Cirkus i Stockholm den 28 november. Prisutdelare var Stockholms stadsarkitekt Torleif Falk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".