Dansk polis
Dansk polis har hittat en andra arm som kopplas till det misstänkta mordet på Kim Wall. Foto: Johan Nilsson/TT
Kim Wall

Nya arm funnen – kopplas till ubåtsfallet

Armen har sänkts på samma sätt som den arm som hittades i för en vecka sedan.

Polisen i Köpenhamn har hittat ytterligare en arm Köge bugt, skriver de i ett pressmeddelande.

Armen är funnen i samma område där man i förra veckan hittade en arm, där polisen tidigare sagt att det mesta tyder på att den tillhör den mördade svenska journalisten Kim Wall.

Båda armarna har varit nedtygnda på samma sätt, bland annat med järnrör. Imorgon ska den andra armen undersökas av rättsmedicinare.

Mordhäktade ubåtsbyggaren Peter Madsen misstänks ha mördat och styckat den svenska journalisten Kim Wall i samband med en intervju på sin undervattensfarkost. Från början påstod Madsen att han släppt av Wall på land efter en reportageresa med ubåten den 10 augusti. Senare uppgav han att Wall dog av att hon fick en 70 kilo tung lucka i huvudet, men Madsen har även ändrat sin berättelse efter det.

Vid ett polisförhör i oktober erkände Madsen styckning av kroppen och att kvarlevorna kastats i Kögebukten, men han nekade till mord och den senaste misstanken om sexbrott under särskilt försvårande omständigheter.

Försvarsadvokat Betina Hald Engmark hoppas att polisen kommer närmare det man uppfattar som en dödsorsak - något som ännu inte är klarlagt.

– Det är viktigt, för om polisen kommer fram till vad man uppfattar som dödsorsak så kan det ha stor betydelse för om mordanklagelsen mot min klient också håller i rätten, säger hon till Ritzau.

Walls och Madsens mobiltelefoner har ännu inte hittats och dykningar fortsätter, uppger Jens Møller Jensen till danska TV2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".