Poliser på gata.
1 av 4
Eriksfältsgatan är avstängd efter att två personer skadats vid en skottlossning under kvällen. Foto: Johan Nilsson/TT.
Polis vid polisbil.
2 av 4
Ingen misstänkt hade gripits vid 23-tiden. Foto: Johan Nilsson/TT.
Polisavspärrning.
3 av 4
Polisavspärrning vid en bil på Eriksfältsgatan. Foto: Johan Nilsson/TT.
Poliser på en väg.
4 av 4
Polisen har inlett en förundersökning om grovt våldsbrott. Foto: Johan Nilsson/TT.
Malmö

Man anhållen efter dödsskjutning i Malmö

2:03 min

En man har anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter dödsskjutningen på Hermodsdal i Malmö i går kväll då en man sköts till döds och en annan fick livshotande skador.

Den 28-årige mannen greps under natten och anhölls senare, berättar polisens pressinformatör Nils Norling.

Vad som kan ligga bakom skjutningen vet polisen ännu inte. Just nu vill polisen heller inte berätta om några av de inblandade är kända sedan tidigare.

– Men vi misstänker att de båda blivit beskjutna i eller i direkt anslutning till den bil som senare användes för att köra den skadade till akuten.

Larmet kom in till polisen strax innan klockan halv tio på torsdagskvällen från flera privatpersoner om skottlossning på Hermodsdal. Polis sändes till platsen och hittade då en livlös man på Eriksfältsgatan.

Och lite senare fick man veta att en man hade kommit in till akuten vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö med skador som beskrivs som livshotande.

– Mannen som körde honom dit verkar inte ha något med själva skjutningen att göra, säger Nils Norling. Han var bara en förbipasserande privatperson som ställde upp och körde till akuten.

Polisen har under hela natten jobbat med det här fallet. Bilen har tagits i beslag och man har också säkrat vissa spår och gjort beslag på brottsplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista