Polisens avspärrningsband.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Man skottskadad i Hyllie

Flera personer har larmat polisen om en möjlig skottlossning på Sagas gränd, ett par kvarter från tågstationen i Hyllie i Malmö. Senare på kvällen hittades en skjuten man som nu vårdas på sjukhus.

Enligt polisens hemsida ska det handla om ett bråk på platsen, som ska utmynnat i att ett eller flera skott avlossats. 

Polis är på plats för att undersöka platsen och prata med vittnen. Till en början hittade de vare sig hylsor eller andra fysiska bevis för att någon har skjutit med ett vapen, men till P4 Malmöhus säger polisen att de tack vare de många larmsamtalen tror att det har skett någon form av skottlossning.

– Det är så pass många vittnesuppgifter som är oberoende av varandra, säger Calle Persson, pressinformatör på polisen.

Platsen spärras av och vapenhund letar teknisk bevisning. I samband med det hittar polisen en skadad man i närheten av brottsplatsen.

– Den skadade mannen har blivit skjuten och vårdas på sjukhus. Under natten kommer utredningen av fortsätta med bland annat teknisk undersökning, genomgång av vittnesförhör och dörrknackning samt uppföljning av inkomna tips och inre spaning, skriver polisen på sin hemsida. 

Ärendet rubriceras som försök till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista