Chris Jonasson, som är ordförande i Malmö E-sport-förening.
Chris Jonasson, som är ordförande i Malmö E-sport-förening. Foto: Molly Berggren/Sveriges radio Malmö
Malmö

E-sporten flyttar in på mobilen

2:39 min

I helgen knep en skåning andraplatsen på e-sporteventet Dreamhack i grenen mobilspel. Den här typen av mobilspel, som skräddarsys för e-sport, ser ut att bara öka i popularitet.

– Nu ser man att det kommer fler och fler spel som försöker efterlikna e-sport, säger Chris Jonasson, ordförande i Malmö E-sport-förening.

De typiska e-sportspelen spelas på en pc eller tv-spelskonsol och det är de här spelen som har gjort världsstjärnor av ett antal svenska proffslag. Mobilspelen som inkluderar rankinglistor och låter spelare möta varandra i realtid blir dock allt vanligare och allt mer populära.

– Det är en unik möjlighet att göra [de här spelen] på de mobila plattformarna. Det som ligger efter är väl precisionen i kontrollerna ... men det händer otroligt mycket. Utvecklingen för mobilen som en plattform för e-sport går ganska fort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista