Anita Blomgren med cykel
Anita Blomgren från Staffanstorp tycker pengarna hade kommmit bättre till pass i fritidsverksamheten. Foto: Marcus Älverbrandt
Staffanstorp

Beslut om 6,5 miljoner till ordningsvakter delar Staffanstorpsborna

Ann-Christine Jönsson: Gamla människor vågar inte gå ut
2:03 min

Kommunstyrelsens beslut att lägga hela nästa års reservbudget på ordningsvakter har mötts av kritik. Frågan har blivit en snackis på stan och Staffantorpsborna är inte enade.

Efter den senaste tidens problem med ungdomsgäng som ägnat sig åt bland annat skadegörelse och inbrott har Staffanstorp kommun beslutat att lägga nästa års reservbudget på ordningsvakter.

Det handlar om en summa på 6,5 miljoner som räcker till anställa 8-9 vakter samt en säkerhetschef. Förslaget röstades igenom av de fyra allianspartierna med stöd av Sverigedemokraterna.

Men förslaget har mötts av motstånd, inte minst av oppositionen som menar att det är oansvarigt att använda hela reservbudgeten till ändamålet. Anita Blomgren från Staffanstorp är inne på samma spår.

– Jag tycker man borde lägga pengar på fritidsledare och fritidsaktiviteter och få de här ungdomarna på rätt köl istället, säger Anita Blomgren.

Ann-Christine Jönsson från Staffanstorp tycker däremot att det är väl investerade pengar.

– Jag tycker det är väldigt bra. Vi har det väldigt oroligt här. Gamla människor vågar inte gå ut på kvällarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".