Christian Sonesson (M)
Moderaten Christian Sonesson, som är kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, säger nej till matavfallssortering. Foto: Matilda Uusijärvi Ek / Sveriges Radio
Staffanstorp

"Saknas polisresurser måste vi göra något"

3:20 min

Invånarna i Staffanstorp känner sig otrygga. Det blåa styret lägger nu större delen av reservbudgeten på ordningsvakter för att få bukt med problemet, samtidigt som man beklagar sig över att kommunen inte får anställa poliser.

– Det har pågått en längre tid med stök, bråk och enormt mycket skadegörelse, säger Christian Sonesson, kommunstyrelsens moderata ordförande.

Nu kommer kommunen att spendera 6,5 miljoner på åtta-nio ordningsvakter. Invånare som P4 Malmöhus har pratat med säger att problemen med unga som står för skadegörelse och bråk har funnits länge i Staffanstorp, men Christian Sonesson tycker att kommunen gjort tillräckligt förebyggande arbete.

– Nästan alla kommuner har jobbat förebyggande och väldigt lite ingripande. Vi har fritidsgårdar här i kommunen och otroligt många typer av fritidsaktiviteter, men det attraherar inte och kommer inte attrahera alla ungdomar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista