Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Kristianstad

Dåligt kebabkött på pizzerior

Publicerat fredag 15 december 2017 kl 12.50
Kebab
Foto: Gero Breloer/AP/Scanpix

Nio av sexton kontrollerade pizzeriors kebabkött i Kristianstad fick underkänt ur hygenisk synvinkel.

Det slår kommunens livsmedelsinspektörer fast efter en stor kontroll under hösten.

Det är framför allt enterokockerbakterier har hittats. Mängden bakterier var inte i något prov så hög att det innebär en hälsorisk.

Enligt kommunen kan det här bero på att köttet är färdigt på ytan men inte det som ligger under när man hyvlar för långt in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".