Jacob Conqvist, Alexander Nielsen och Jimmy Svensson - tre av hjältarna i särskoleklassen på Malmö idrottsgymnasium som samlar in pengar till Musikhjälpen.
1 av 2
Jacob Conqvist, Alexander Nielsen och Jimmy Svensson som samlar in pengar till Musikhjälpen. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Löften kopplade till insamling.
2 av 2
Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Pingistävling ger pengar till Musikhjälpen

Elev: "Kul sätt för oss elever att bidra till Musikhjälpen"
5:04 min

Idrottsgymnasiets särskoleklass i Malmö samlar in pengar till Musikhjälpen. De spelar pingis mot bland annat lärare och förloraren betalar 50 kronor till Musikhjälpen.

– Det är ett bra sätt för elever att kunna bidra, säger Nova Havström.

Jacob Conqvist, Alexander Nielsen och Jimmy Svensson är tre andra av hjältarna i särskoleklassen på Malmö idrottsgymnasium som samlar in pengar till musikhjälpen.

– Det är för att barn inte ska vara till salu och vara inblandade i sexhandel.

På en mätare kan man se att de kommit upp i 2 000 kronor, och här har de kopplat in olika löfte. På en lapp står det att två lärare inte ska få äta knäckebröd, vilket de annars gillar. Och läraren Tobias Reisnert får skippa snuset under en månad när de kommit upp i ettusen kronor. Eleverna är engagerade och glada för att de kommit igång med sin insamling för Musikhjälpen för andra gången.

Och pingismatchen slutar 11-10.

– Jag får se mig som besegrad i matchen men jag bidra gärna till Musikhjälpen, säger Tobias.

Kommer de upp i 4 000 kronor så måste lärarna ha fulltröja på sig på avslutningen, konstaterar eleverna med ett skratt.

Musikhjälpen pågår för fullt uppe i glasburen i Umeå. De är totalt uppe i över 30 miljoner och över 1 500 olika engagemang har startats av människor runt hela Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".