Smygfirandet på Boklund i Arlöv.
Smygfirandet på Boklund i Arlöv. Foto: Dimitri Lennartsson/SR Malmö
Burlöv

Jul på äldreboendet

Birger Larsson: Här är alltid någon form av aktivitet
3:33 min

Julen randas och på Boklundens äldreboende i Arlöv smygfirade man redan på onsdagen.

Ett gäng boende sitter och äter pepparkakor, lyssnar på jullåtar på dragspel och kelar med en liten hund iklädd en tomteluva. Granen är klädd och Jesuskrubban står prydligt i korridoren.

– Jag tycker det är roligt. De som har möjlighet att komma hit rekommenderar jag att komma hit. Här är alltid någon form av aktivitet, som till exempel den här intervjun, det är helt annorlunda vilket jag tycker det är kul, säger Birger Larsson, som fick en stroke för ett halvår sedan.

Det kommer bli hans första julafton på boendet.

– Man försöker se fram emot olika saker och det gör att alla aktiviteter som kommer hit är tillfredsställande och det finns plats för fler, säger han.

De flesta på boendet brukar fira jul här med sällskap av familj och anhöriga. De sista dagarna fram till den 24:e får de ta del av underhållning som Röda korset i Arlöv står för.

– Det är första året vi har blivit inbjudna att komma hit som frivilliga och besöka dem äldre. Vi är med på aktiviteter och jag tycker här är väldigt fin gemenskap, säger Anita Svensson på Röda korset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".