Mahfozullah Ganji och Sanna Asp från ungdomsorganisationen Tamam i Lund. Foto: Karin Genrup/Sveriges Radio
Mahfozullah Ganji och Sanna Asp från ungdomsorganisationen Tamam i Lund. Foto: Karin Genrup/Sveriges Radio
Lund

Maffe är årets volontär

5:36 min

Mahfozullah Ganji är frivilligarbetare på ungdomsorganisationen Tamam i Lund. En riktig glädjespridare som nu belönas med titeln Årets volontär.

– Det är svårt att säga om jag är en glädjespridare, det få du nästan fråga den som har sagt det, säger Mahfozullah Ganji ödmjukt.

Tamam är en ungdomsorganisation som skapar mötesplatser för ungdomar. Mahfozullah Ganji, eller Maffe som de flesta kallar honom, kom själv i kontakt med Tamam under sin första tid här i Sverige

– De som jobbar där är snälla, de har hjälpt både mig och mina kompisar ganska mycket när vi kom hit och jag tyckte att det skulle vara nice att jobba med dem, säger Maffe.

Det var Sanna Asp, organisationsutvecklare på Tamam i Lund, som nominerade Maffe till titeln Årets volontär som utses av Volontärbyrån.

– För oss var det självklart att nominera Maffe men också att han skulle vinna, säger Sanna Asp.

Hur reagerade du när du fick veta att du hade vunnit?

– Jag hade haft en tuff dag i skolan och när jag kom hem fick jag höra att jag hade vunnit. Jag blev jätteglad, Maffe som årets volontär, det är helt sjukt!

Vad betyder det här priset för dig?

– Själva priset betyder inte så mycket men titeln Årets volontär är en stor grej, att jag som är ensamkommande ända från Afghanistan kan få det. Det har påverkat mig stort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista