Lekplats. Foto: Darko Vojinovic/TT.
Trelleborg

Mer pengar till lyckad upprustning på utsatt område

3:26 min

Bostadsområdet Fagerängen i Trelleborg har fått ytterligare 5,8 miljoner kronor till upprustning efter lyckade resultat. Pengarna kommer från Boverket.

De resterande fem gårdarna i bostadsområdet Fagerängen i nordöstra Trelleborg ska rustas upp. Till detta har man ansökt om pengar och fått 5,8 miljoner kronor av Boverket.

– Det kostar en del att hålla igång utemiljöerna, man är glad för varje peng man kan få, säger Rikardo Klemensson, fastighetschef på Trelleborgshem.

En av gårdarna har blivit upprustad innan vilket blev lyckat, därför kom idén att rusta upp även de andra gårdarna. De boende har varit engagerade i hur resultatet ska bli.

– Man fick sitta ner och rita och berätta vad man vill ha. Som det ser ut nu kommer vi kunna uppnå allting de önskat sig.

Det handlar om grillplatser, gummibeläggningar för lek, finare belysning som ska göra området mer tryggt.

Varför är det viktigt att rusta upp det här området?

– Det är ett av de socioekonomiskt utsatta områdena, men varför.. det är nog fler ställen som behöver rustas upp, säger Rikardo Klemensson.

Han lägger samtidigt till att området fått ett oförtjänt dåligt rykte.

– De tycker om sitt område. Det är jättefint där ute, de har fler saker än alla andra har. Det har mer ett sämre rykte och folk som behöver lite mer kärlek tror jag.

Skånska projekt för att rusta upp utsatta områden har tilldelats över 50 miljoner kronor av Boverket. Det är pengar som Boverket delat ut i två omgånger under 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista