Misstänkt grov våldtäkt i Malmö

1:39 min

En kvinna misstänks ha blivit utsatt för en grov våldtäkt i Malmö i natt. Enligt polisen rör det sig om flera gärningsmän.

– Vi har upprättat en anmälan om grov våldtäkt och det ska ha varit mer än en gärningsman på platsen, säger Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö.

Polisen fick larmet strax före klockan ett på natten. Ett område i stadsdelen Högaholm spärrades av för teknisk undersökning.

Under förmiddagen hölls en presskonferens där polisen sa att man i nuläget inte ser någon koppling till tidigare fall av misstänkt våldtäkt i Malmö.

En del spår har säkrats i natt, enligt Mats Karlsson.

– Vi har säkrat spår som kan innehålla DNA, som har skickats på analys.

Det finns för närvarande ingen koppling till den senare tidens våldtäkter, men det kan komma att ändras.

Mats Karlsson uppmanar alla att röra sig ute som vanligt. Han säger också att det kommer finnas fortsatt polisiär närvaro i området.

– Detta för att fånga upp eventuella vittnesuppgifter från personer som rör sig i området.

Och tillägger:

– Det är väldigt allvarliga brott som vi tar på största allvar.

Polisen i Malmö utreder sedan tidigare tre olika grova våldtäkter mot kvinnor där flera gärningsmän varit inblandade. Två av våldtäkterna anmäldes i november och den tredje i mitten av december, då en 17-årig flicka överfölls på en lekplats i stadsdelen Sofielund.

– Det sker utredningar i de olika fallen och gärningsmannaprofilgruppen kommer att komma ner i nästa vecka för att bistå med sin expertis, säger Mats Karlsson.

Polisen arbetar utifrån hypotesen att det varit olika gärningsmän vid dessa tre tidigare våldtäkter.