Handboll

Lugi knäckte forna topplaget Sävehof

1:53 min

Ett starkt Lugi besegrade Sävehof i handbollens elitserie. Lugis Hannah Flodman briljerade.

Det forna topplaget Sävehof kom till match mot Lugi med fem raka förluster i bagaget.

Matchinledningen var jämn fram till 5-6 efter tio minuter, då ryckte Lugi genom att göra fem raka mål. Sedan kom Sävehof aldrig riktigt in i matchen igen.

– Sävehof har alldeles för hög felprocent i sina avslut. Det är väldigt lätta skott att plocka. Ett annat skäl är att målvaktsspelet i princip är obefintligt, tyckte Radiosportens kommentator Per Kahl.

Samtidigt förvarade sig Lugi bra och kunde gå till pausvila med en fyrabollsledning, 13-9.

– Sävehof fick ordning på sitt försvarsspel i slutet av halvleken, men lyckades inte göra så många fler mål, konstaterade Per Kahl.

I andra halvlek hade Sävehof fortsatta problem med sitt anfallsspel samtidigt som Lugi fortsatte att göra mål där Hannah Flodman utmärkte sig i protokollet med sex fullträffar.

– Hon kanske gör sin bästa match sedan hon kom till Lugi, tyckte Per Kahl.

– Du har helt rätt, det är min bästa match den här säsongen, säger Hannah Flodman till Radiosporten efter matchen.

– Den glädje och energi vi har med oss. Vi spelar som ett lag, säger Hannah Flodman om anledningen till segern mot Sävehof.

Lugi vann till slut med 27-21.

– Vi är inne i en tung period individuellt och hela laget. Vi får kämpa på och ta oss ur detta, säger Sävehofs Ida Odén till Radiosporten.

 Vad ska ni göra för att ta er ur det?

– De grundläggande sakerna. Vi får gå till träningen i morgon och försöka ha mycket energi och tänka att varje träning är som att börja om, säger Ida Odén.

Sävehofs tränare Henrik Signell säger att de är i en djupare svacka än de velat tro.

– Vi vet vad vi vill göra på planen. Det sitter djupt i både kropp och huvud och vi tappar grundläggande saker. Gör saker väldigt mycket svårare än vad det är när det kommer till match, säger Henrik Signell till Radiosporten.


Sävehof-Lugi 21-27 (9-13)

Sävehof: Emma Ekenman Fernis 4, Johanna Forsberg 4, Ida Odén 3, Thess Krönell 3, Eriksson Julia 3, Linnea Pettersson 2, Joanna Lindvall, Olivia Mellegård.

Lugi: Hannah Flodman 6, Olivia Löfqvist 5, Jenny Carlson 5, Melissa Petrén 4, Beatrice Nilsson 3, Julia Olsson 2, Elinore Johansson, Ebba Wallenberg.

Publik: 727.