Malin Gavelin, hälsoredaktör på Hemmets Journal som startat ny hälsopodd för kvinnor över 50. Foto: Özgür Karlidag/Sveriges Radio.
Malin Gavelin. Foto: Özgür Karlidag/Sveriges Radio.

Råd i ny hälsopodd: Hoppa över mellanmålet

3:06 min

Om man inte är barn eller äldre behöver man inte äta mellanmål – det är ett av råden som ges i en nystartad hälsopodd för kvinnor över 50.

Hemmets Journals hälsoredaktör Malin Gavelin ligger bakom satsningen på Hälsojournalen som hon hoppas ska få kvinnor att må bättre.

– Egentligen är det en podd för alla som tycker att hälsa är intressant. Men framförallt har vi valt att fokusera på den mogna kvinnan och frågor som intresserar henne.

I den första podden som släpptes för bara några dagar sedan handlar det om övervikt. Och det är där som Charlotte Erlanson-Albertsson, Lundaprofessor som forskat mycket om aptitreglering, ger tipset om mellanmål.

– Slaget mot fetman blir tuffare i övergångsåldern, säger Malin Gavelin. De som har stillasittande jobb ska nog hoppa över mellanmålen och i stället fokusera på frukost, lunch och middag.

Själv är Malin sjuksköterska i botten och säger att hälsofrågorna alltid legat henne varmt om hjärtat. Och hon har gott hopp om att podden ska nå fram till målgruppen – för kvinnor över 50 blir allt mer aktiva på nätet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista