En av konstnärerna målar ett verk.
1 av 4
En av konstnärerna målar ett verk. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Tavla med ett berg, en palm och ett hav på nattten.
2 av 4
En av tavlorna på utställningen. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Tavelvägg.
3 av 4
En tavelvägg på utställningen. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
En av tavelväggarna på utställningen.
4 av 4
En av tavelväggarna på utställningen. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Mötesplatsen Café David sätter ramen i centrum

3:38 min

Tillsammans med Malmö Stadsmission ställer konstnärer i en utsatt situation ut sina verk. I årets utställning på mötesplatsen Café David ligger inte bara konsten utan även ramen i fokus.

På mötesplatsen Café David finns en konstverkstad där besökarna kan måla, rita, trycka grafik, skriva och sy. Nu har kreativiteten blivit till konstutställningen Ramar, där ramen också får uppmärksamhet. 

– Vi har ju samlat på oss en massa ramar under åren här, som är second hand allihop. Det som vi har haft som tema är ramarna, sedan har man ibland gjort målningar som har passat precis till ramen, och ibland har vi hittat en ram som passat till konstverket, säger Oskar Mörnerud på Café David.

En av konstnärerna sitter om målar av en blomma och en korg i akryl och olja. Hon hade ingen bakgrund inom konstvärlden när hon började måla på Café David för fem år sedan. Numera målar hon varje dag.

– Jag får glädje, jag glömmer bort mina bekymmer med målningen, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista