Eslöv satsar på vindkraft

Just nu ligger 23 ansökningar om att få uppföra sammanlagt 79 vindkraftverk hos länsstyrelsen i Skåne. Hittills i år har ansökningar om fem vindsnurror kommit in och Eslöv är den kommun som just nu satsar mest på att bygga ut vindkraften: 26 av de 79 vindkraftaggregat som väntar på tillstånd ska placeras i Eslövs kommun.
Ansökningarna om att få uppföra vindkraftverk i Skånes kustområden har blivit färre, eftersom chanserna att få tillstånd där har minskat: ungefär var tredje ansökan får avslag, ibland på grund av närboendes protester. - Mer än hälften av de ansökningar som i dag ligger hos länsstyrelsen kom in redan 1998 och 1999, säger Göran Fagerström, handläggare på länsstyrelsen i Skåne, till P4 Radio Malmöhus. Remissrundor och överklaganden gör att ärendena drar ut på tiden. - Alla beslut som tas här på länsstyrelsen kommer ju att överklagas. - Det tar ju tid innan besluten vinner laga kraft, säger Göran Fagerström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".