Johannes Brost 1946-2018

Så minns de skånska kollegorna Johannes Brost

0:54 min

Kollegorna minns skådespelaren Johannes Brost, som avled igår på Skånes universitetssjukhus i sviterna efter en cancersjukdom.

Johannes Brost hade flera band till Skåne. Bland annat jobbade hans mamma på Malmö stadsteater, han gick på scenskolan i Malmö och han har spelat i flera föreställningar på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

– Han var alltid på gott humör. Man älskade att ha honom omkring sig, på scenen och bakom scenen också, och han var alltid, alltid hundra procent bra i sina roller, säger Eva Rydberg, teaterchef på Fredriksdalsteatern. 

En annan skådespelare som arbetat tillsammans med Brost är Fredrik Dolk. Bland annat i olika uppsättningar på Fredriksdal i Helsingborg, och senast i farsen "Den Stressade".

– Det är inte en man som ser glaset halvtomt, utan det är halvfullt hela tiden. Det är något som är fantastiskt med att vara med honom, att även om det är motvind och regnar småspik under repetitioner, så är det väldigt lite problematiseringar och alltid ett gott humör, säger Fredrik Dolk.

Johannes Brost var bosatt i Laholm, och blev 71 år gammal.