Avspärrningsband, polis. Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT
Arlöv

Skottlossning i Arlöv

Ett område runt kyrkan i Arlöv har spärrats av efter larm om en skottlossning. På plats mötte polisen två män i skyddsväst som uppgav att någon skjutit mot dem. Polisen utreder skottlossningen som försök till mord.

Larmet om skottlossningen kom 19.11. Det var flera personer som ringde in om skottlossningen.

– Vi skickade flera patruller och när de kom dit möttes de av två män som båda bar skyddsvästar. Åtminstone en av dem säger att han har blivit beskjuten, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region Syd.

Männen undersöktes av ambulanspersonal men ingen av dem behövde köras till sjukhus. Båda har fått följa med till polishuset i Lund för förhör.

Polisen bedömer att skottlossningen har skett på kyrkogården som har spärrats av för att tekniker ska kunna undersöka där och områdets söks också igenom av hundpatruller och vapenhund.

– Vi letar efter kastade vapen eller tomhylsor som kan styrka att det har skett en skottlossning, säger Stephan Söderholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista