Spikmatta utlagd. Foto: Patric Söderström/TT
Foto: Patric Söderström/TT
Malmö/Löddeköpinge

Polisen stängde E6 efter dramatisk jakt

2:16 min

Polisen stängde av E6 mellan Borgeby och Lundåkra efter en dramatisk polisjakt vid sjutiden på onsdagskvällen. Avstängningen skapade problem på Västkustvägen där trafiken leddes om och många lastbilar fastnade.

– Det var en patrull som tyckte att en bil körde lite konstigt och de försökte stoppa genom tecken och ljussignaler men bilen ökade istället hastigheten och körde därifrån, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson, polisens ledningscentral i region Syd.

Jakten började utanför Malmö där polisen försökte stoppa en bil som istället ökade hastigheten och körde ifrån polisen, norrut. Vid Lundåkra körde bilen av och vände söderut igen. Det kräves spikmatta för att få stopp på bilen.

– Det blir stopp ganska kort efter, säger Rickard Lundqvist.

Fler körde på spikmattan 

Flera andra bilar körde också över spikmattan och fick punktering.

– Åtminstone två trafikanter till körde också över spikmattan men de klarade sig utan andra skador än punkteringen.

Polisen misstänkte att de som satt i den flyende bilen hade kastat ut saker under flykten och därför hölls vägen fortsatt stängd under tiden som man undersökte det.

– Poliserna som följde efter tyckte att det såg ut som de som satt i bilen kastade ut saker och vi ville undersöka det. Vi har oickså hittat någon form av narkotika, säger Rickard Lundqvist.

Två gripna

Föraren och en kvinnlig passagerare i den flyende bilen, är gripna misstänkta för bland annat narkotikabrott. Mannen som körde är också misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och för att ha kört utan körkort och påverkad av droger.

Vid niotiden var polisen färdig med sin undersökning utmed motorvägen. Avspärrningarna hävdes och trafiken släpptes på. 

Trafikstockning i Barsebäckshamn

Senare under kvällen blev det problem längs Västkustvägen vid Barsebäckshamn, dit man ledde trafiken under tiden som motorvägen var stängd. Där korkade trafiken igen vilket gjorde att ett stort antal lastbilar blev stående och polisen fick åka dit för att hjälpa till att leda trafiken rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista