Dalhemsskolans biträdande rektor Nina Pringle vid en av de många krossade rutorna. Foto: Nina Sköldqvist/Sveriges Radio.
1 av 2
Dalhemsskolans biträdande rektor Nina Pringle vid en av de många krossade rutorna. Foto: Nina Sköldqvist/Sveriges Radio.
Dalhemsskolan i Heslsingborg har utsatts för flera fall av skadegörelse. Foto: Nina Sköldqvist/Sveriges Radio.
2 av 2
Dalhemsskolan i Helsingborg har utsatts för flera fall av skadegörelse. Foto: Nina Sköldqvist/Sveriges Radio.
Helsingborg

100 rutor krossade på Dalhemsskolan

4:45 min

Fler än 100 glasrutor krossades på torsdagskvällen i Dalhemsskolan i Helsingborg. Att laga alla skadorna kommer att ta tid. Men alla elever har ändå fått undervisning.

– Eleverna tycker förstås att det som hänt är tråkigt och onödigt. De tycker om att vara i sin skola, säger skolans biträdande rektor Nina Pringle.

Larmet om de krossade rutorna kom sent under torsdagskvällen. 102 trasiga rutor har man räknat till. Polisen ryckte ut vid halv tolv-tiden och kunde hitta en av de misstänkta förövarna snabbt med hjälp av hundpatrull. Han är nu gripen. Den andre som misstänks för skadegörelsen är ännu på fri fot.

– Glasakuten och vaktmästaren har varit här under natten och jobbat för att få skolan så säker som möjligt, förklarar Nina Pringle.

Det är inte det första fallet av skadegörelse där under den senaste tiden. En del av förskolan har brunnit, och ett rum i rektorsexpeditionen har förstörts av en smällare.

– Det har varit stökigt sedan före jul, berättar Nina Pringle. Nu kommer det att ta tid att få alla rutor ersatta. Men vi kör på som vanligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista