Bildkollage med en skylt vid ett sjukhus och porträtt av en man.
I dag är det långa väntetider [i vården] och då i huvudsak på sjukhus som vi driver i egen regi, säger Carl-Johan Sonesson, moderat oppositionsråd. Foto: TT
Simrishamn

Oppositionen: Regionstyre första steg mot nedläggning

Carl-Johan Sonesson (M): Styret borde pratat med oss
3:20 min

Det rödgröna styrets förslag om att regionen åter ska driva Simrishamns sjukhus kommer som en överraskning för oppositionen, som menar att det kan vara ett första steg mot att lägga ner sjukhuset helt och hållet.

Sedan 2000 drivs Simrishamns sjukhus av ett privat företag, just nu via Praktikertjänst. De har ett avtal med Region Skåne som sträcker sig fram till 2020 och då vill Socialdemokraterna och Miljöpartiet alltså låta sjukhuset återgå till regionen.

Förslaget kommer som en överraskning för oppositionen.

– Det är ett avtal som ligger kvar till 2020 och därför hade det varit god ton om Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade pratat med oppositionen om den här nya inriktningen de vill ha, säger Carl-Johan Sonesson, moderat oppositionsråd.

Han håller inte med styret om att sjukhuset skulle klara sig bättre om det drivs av Region Skåne.

– I dag är det långa väntetider [i vården] och då i huvudsak på sjukhus som vi driver i egen regi, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".