Knutpunkten, Helsingborg, trappan upp mot färjeavgångar. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
PÅ Knutpunkten i Helsingborg rånades en man och fick åka till sjukhus med skärskador under lördagskvällen. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Skåne

Flera rån och bråk under lördagskvällen

Flera rån och bråk inträffade under lördagskvällen runt om i Skåne.

På Knutpunkten i Helsingborg rånade flera okända gärningsmän en annan man på hans mobil och skadat honom så han fick åka till sjukhuset med en skärskada. Händelsen rubriceras som grovt rån.

På Hyllie allé i Malmö slet en yngre man till sig en 25-årig kvinnas väska med såväl plånbok, pass och nycklar.

Och en femtonåring har uppgett för en polispatrull att han under knivhot tvingades lämna ifrån sig sin jacka vid Emporia i Malmö.

Polisen fick också åka ut med patruller till flera bråk. Under lördagseftermiddagen greps en man i 20-årsåldern i Landskrona misstänkt för misshandel och olaga hot mot tre kvinnor. En av kvinnorna fördes med ambulans till sjukhuset i Lund.

I Staffanstorp var flera personer inblandade i ett stort bråk på Biblioteksgatan, och en stor samling personer hade samlats när polisen kom dit vid halv nio-tiden. Två ungdomar, 13 och 17 år, har anmält att en man i 35-årsålderna slagit dem med någon form av batong på benet - ingen är allvarligt skadad.

Och i Ystad greps två män 20 år och 51 år gamla i går kväll misstänkta för misshandel och olaga hot mot en 26-åring efter att ha slagit och hotat honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".