Hjortdöd vid Mölledammarna

Två hjortar i ett hägn nära Mölledammarna i Billesholm har de senaste dagarna dött, och djurens ägare misstänker att de fått i sig något gift när de druckit av vattnet i Mölledammarna.
- Vi har släppt ut ett hundratal hjortar i ett nybyggt hägn och av dessa är det två som dött av någon orsak, troligtvis av något slags förgiftning, säger Sigvard Östring som äger hjortarna till P4 Radio Malmöhus. Sedan de två döda hjortarna hittades har en privatperson gjort polisanmälan om miljöstörning vid Mölledammarna. I polisanmälan påpekas att det redan för tre veckor sedan upptäcktes missfärgningar i vattnet och att miljökontoret i Bjuv tagit vattenprover. Miljöchefen och ordförande i miljönämnden är på tjänsteresa tills i morgon och fram tills dess avvaktar man på Bjuvs kommun. I går gjorde kommunstyrelsens arbetsutskott i Bjuv ett besök vid Mölledammarna tillsammans med djurägaren och företrädare för ett företag som släpper ut renat vatten i några tillflöden till Mölledammarna. För ett par veckor sedan hittades död fisk i Mölledammarna i Billesholm men de vattenprover som då togs visade inga tecken på något onormalt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".