Polisens kriminaltekniker undersöker ett område kring Bredgatan i Helsingborg efter ett bråk.
Polisens kriminaltekniker undersöker ett områdei Helsingborg efter ett bråk. Flera personer har skadats vid händelsen. Foto: Johan Nilsson/TT
Helsingborg

En död i gatubråk i Helsingborg

0:34 min

En man har avlidit efter ett bråk i ett industriområde i Helsingborg på lördagskvällen. Två andra har förts till sjukhus, varav en med allvarliga skador.

Männen är mellan 19 och 24 år. Det finns inget som tyder på att skjutvapen har använts, utan det rör sig om stickskador.

Flera förhör har hållits under natten, berättar Anna Göransson, som är presstalesperson på Polisen i Region Syd.

– Det är en förundersökning om mord inledd, och två mordförsök, som leds av Grova brott i Helsingborg. Under natten har polisen hanterat den här händelsen som en särskild händelse, stab har varit i tjänst, och det är för att se till att utredningen har de resurser som krävs.

Sammanlagt ska sju eller åtta personer ha deltagit i bråket, men det var på söndagen inte klarlagt vad som ligger bakom. 

På söndagsmorgonen fanns det fortfarande ingen misstänkt för mordet.

– I nuläget har vi inga uppgifter om vad det är som ligger bakom detta, utan det är något som utredningen får visa, sa Anna Göransson på söndagsmorgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista