Malmöalliansens vision av Stadionområdet. Bild: Malmöalliansen
1 av 2
Malmöalliansens vision av Stadionområdet. Foto: Malmöalliansen
Torsten Elofsson (KD), Niels Paarup-Petersen (C), Roko Kursar (L) och Torbjörn Tegnhammar (M). Foto: Petra Haupt/P4 Malmöhus
2 av 2
Torsten Elofsson (KD), Niels Paarup-Petersen (C), Roko Kursar (L) och Torbjörn Tegnhammar (M). Foto: Petra Haupt/P4 Malmöhus
Malmö

Malmöalliansen vill bygga ny stadsdel vid Stadion

Oppositionsråd (M): "I dag ett mörkt, tomt och otryggt område"
1:52 min

Den borgerliga alliansen i Malmö lovar att bygga 2500 bostäder tillsammans med tre nya idrottsanläggningar på Stadionområdet intill Pildammsparken, om man får makten efter valet.

Det är bland annat den beslutade rivningen av gamla stadion som öppnar upp för en ny stadsdel, enligt oppositionsrådet säger Torbjörn Tegnhammar (M).

– Vi vill bygga en ny, grön stadsdel med åtminstone 2500 nya bostäder kombinerat med idrottsanläggningar, välfärdsverksamheter och kommersiella ytor, säger han.

Malmöalliansen anser att Stadionområdet behöver ett lyft.

– I dag är det ett väldigt mörkt, tomt och otryggt område, när det inte är fotbollsmatch. Sedan behöver Malmö många fler bostäder, säger Torbjörn Tegnhammar.

Ni pratar om minst tre nya idrottsanläggningar. Hur ska ni finansiera dem?

– Den exakta finansieringen återkommer vi till. Vi talar såklart om stora miljardinvesteringar. Samtidigt säkrar vi stora intäkter, när vi tillgängliggör Stadionområdet för byggnation. Vi räknar med minst 600 miljoner kronor in till Malmöborna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".