När gamla stadion rivs lämnas plats till ny bebyggelse. Foto: Petra Haupt/Sveriges Radio
1 av 2
När gamla stadion rivs lämnas plats till ny bebyggelse. Foto: Petra Haupt/Sveriges Radio
Märta Stenevi (MP). Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
2 av 2
Stadsbyggnadskommunalrådet Märta Stenevi (MP). Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Malmö

Styret sågar alliansens vision för Stadionområdet

Kommunalråd (MP): "Uppfattar 2500 bostäder som en ren killgissning"
2:00 min

Det rödgröna styret i Malmö är kritisk mot alliansens vision om minst 2500 bostäder på Stadionområdet. Styret vill i stället ha fler fritidsanläggningar och bevara parkmark.

Malmöalliansen vill bygga minst 2500 bostäder på Stadionområdet tillsammans med tre nya idrottsanläggningar, om den vinner valet. Men stadsbyggnadskommunalrådet Märta Stenevi (MP) är inte imponerad.

– Man vill ta 50000 kvadratmeter park och därmed bryta det stråk av park som vi har från Pildammsparken och söderut, vilket vore oerhört olyckligt, säger hon.

Det rödgröna styret vill i stället utöka antalet anläggningar för fritidsaktiviter på området.

– Vi har stora mängder barn och unga i stan som behöver utöva sina fritidsaktiviteter, och det här är mitt i stan med goda kommunikationer. Här tar man bort en del av det som ligger i planprogrammet som är på väg till fullmäktige, säger Märta Stenevi.

Men är det inte bra med 2500 bostäder så centralt?

– Vi vill bygga jättemycket bostäder centralt, men med bostäder kommer barn och unga, och de behöver ha möjlighet att utöva fritidsaktiviteter.

Märta Stenevi ifrågasätter också alliansens siffra 2500 bostäder.

Jag kan inte uppfatta annat än att det är en ren killgissning.

– Vi har utrett området under en tid, och jag har svårt att se hur man skulle kunna få in 2500 bostäder och samtidigt bevara parken och de fritidsaktiviteter som behövs, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".