Hungriga Malmöbor får egen burgarnatt

3:32 min

Malmö får en egen burgarnatt i slutet maj. Runt 800 personer väntas smaska på burgare under kvällen där 16 stycken restauranger deltar.

– Det är en sammankomst för alla som gillar burgare och för att fira den internationella burgardagen den 28 maj, säger matbloggaren Pierre Orsander. 

Runt 800 personer har köpt biljett till kvällen där 16 restauranger kommer att delta. Varje restaurang bjuder på ett mindre smakprov, på 40-60 gram.

– Man köper ett klippkort och sedan kryssar restaurangerna i på baksidan när gästen fått en smakportion, säger arrangören Emelie Wilander.

Intresset har överraskat arrangörerna, även om burgaren är en klassiker som faller många i smaken.

 

– Det är en maträtt du kan hålla i händerna, skippa gafflar och knivar och tycka i dig maten, det är något visst med den, säger Pierre Orsander. 

Finns det något för vegetarianerna? 

– Restaurangerna får ha en fri tolkning. Vi vet redan att vissa vill servera veganskt eller vegetariskt, däremot har vi inte en specifik runda som kan servera vegetariskt och veganskt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista