Saul Sagnia är projektledare på IdéA på Drottninghög.
Saul Sagnia är projektledare på IdéA på Drottninghög. Foto: Nina Sköldqvist/SR P4 Malmöhus
Helsingborg

Efterlyser fler nattvandrare efter mordet i Helsingborg

"Fler vuxna ute kan skapa en känsla av trygghet"
4:08 min

Efter det våldsamma knivbråket i stadsdelen Drottninghög på tisdagskvällen, då en man dog och flera personer skadades, vill nattvandrarföreningen i området få fler medlemmar.

Saul Sagnia jobbar som projektledare för mötesplatsen IdéA på biblioteket som ligger mitt i Drottninghögs centrum. Under dagen har han och kollegorna diskuterat den senaste händelseutvecklingen som bekymrar många boende.

IdéA är uppbyggt efter en förebild från stadsdelen Tower Hamlets i London, där tanken är att kombinera bibliotekets tjänster med ett utbud som besökarna i området vill ha. Det började som ett projekt men är nu en permanent verksamhet dit bland annat nattvandrarföreningen är knuten.

Saul Sagnia tror att fler nattvandrare skulle betyda mycket för att öka den upplevda tryggheten på Drottninghög.

-  Vi behöver bli fler som vandrar och välkomnar att folk ansluter sig och tar kontakt med oss. Det behöver inte vara folk som bor i området. Fler vuxna, som rör sig ute alla tider på dygnet skapar trygghet, säger Saul Signa.

Margerita, som både bor och jobbar i närområdet tycker den uppleva otryggheten länge varit jobbig och begränsande. Den senaste händelsen har spätt på hennes känsla.

- Jag har aldrig råkat ut för något själv men i tanken är jag rädd. Jag går aldrig ut på kvällarna mer. Det händer alldeles för mycket saker här och på Dalhem och Fredriksdal för att jag ska göra det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".