Den mordmisstänkte Peter Madsen.
1 av 4
Den mordmisstänkte Peter Madsen. Foto: Johan Hallnäs / TT
Åklagaren Jacob Buch-Jepsen anländer till byrätten i Köpenhamn.
2 av 4
Åklagaren Jacob Buch-Jepsen anländer till byrätten i Köpenhamn. Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen
Ett stort medieuppbåd är på plats i Köpenhamns byrett.
3 av 4
Ett stort medieuppbåd är på plats i Köpenhamns byrett. Foto: Jimmie Larsson/Sveriges Radio
Köpenhamn

Första rättegångsdagen är över

Reporter Matias Rankinen sammanfattar dagen
3:28 min

Under första rättegångsdagen gav Peter Madsen sin förklaring på vad som hände med Kim Wall och åklagaren Jakob Buch-Jepsen presenterade en rad nya fynd för rätten.

– Peter Madsen ger en lång och krånglig förklaring som dels kräver sakkunskaper om ubåtar. Men Peter Madsens version är att han är uppe på däck, det bildas någon slags undertryck som gör att Kim Wall dör och han inser att det är hans fel, han har slarvat med checklistan och att hon har kvävts till döds, säger reporter Matias Rankinen. 

Peter Madsen erkänner att han styckat och sen gjort sig av med kroppen, men fortsätter att neka till att ha mördat Kim Wall.

Under åklagarens framställande presenterades nya bevis mot Peter Madsen. Bland annat att det har hittats spår av spermier i de kalsonger Peter Madsen hade på sig när han togs av polisen. Man har också hittades Kim Walls blod på Peter Madsens ansikte. 

– Det har också handlat mycket om hans intresse för att se våldsamma klipp på internet som beskrivs som mycket obehagliga, säger Matias Rankinen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".