SHL-hockey

Rögle vann efter straffar – Malmö förlorade

2:07 min

Rögle vann efter ett långt straffavgörande hemma mot Färjestad. Malmö förlorade borta mot Växjö och därmed så hänger slutspelsplatsen på hur det går i sista matchen i morgon.

I den näst sista grundomgången i hockeyns SHL så förlorade Malmö borta mot Växjö med 6-3. Det betyder att slutspelsplatsen inte kan säkras förrän i sista omgången i morgon hemma mot Mora som redan är klara för kvalserien.

– Jag bryr mig inte så mycket om Mora på något sätt. Vi måste göra vårat, säger Malmös tränare Peter Andersson som helst ville glömma gårdagens match mot Växjö så fort som möjligt.

Rögle vann hemma mot Färjestad med 3-2. Avgörandet kom efter straffar, och det krävdes hela nio straffomgångar för att avgöra var extrapoängen skulle hamna:

– Det var mycket fram och tillbaks, när det ena laget gjorde mål så gjorde det andra mål. Man trodde aldrig det skulle ta slut riktigt, konstaterar Olle Liss som också tyckte det var skönt att Rögle inte spelade med kniven mot strupen.

Laget har ju redan säkrat en plats i nästa års SHL, men det blir inget slutspel:

– Vi kan gå ut med axlarna nere och spela avslappnat. Spela enkelt och smart och våga lite mer.

Sista omgången:
Skellefteå-Karlskrona
Örebro-Djurgården
Rögle-Luleå
Färjestad-HV71
Linköping-Växjö
Frölunda-Brynäs
Malmö-Mora
Matchstart kl 15.15 på lördag 10/3

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista