Landskrona

Brand i flerfamiljshus - taket har rasat in

0:26 min

(Uppdaterad 17.02) Branden i flerfamiljshuset i Landskrona är nu enligt räddningstjänsten under kontroll. Däremot brinner det fortfarande och delar av takkonstruktionen har fallit ner.

Huset rymmer fyra våningar och tio lägenheter. Två trappuppgångar i fastigheten har evakuerats.

– Exakt vilka lägenheter det är och var det började brinna vet vi inte ännu, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisregion Syd.

Enligt polisen ska inga personer vara skadade.

– Räddningstjänsten verkar jobba med att minska spridningen. Vi har främst arbetat med att knacka dörr, evakuera och samordna så att trafik inte kommer i vägen. Gator i närheten av platsen har spärrats av, säger Kim Hild.

Larmet från SOS nådde polisen klockan 05.57.

Vid 11-tiden på lördagsförmiddagen brann det fortfarande i flerfamiljshuset.

Minst 23 personer har evakuerats, och räddningstjänsten har arbetat för att branden inte ska sprida sig till grannhusen.

– Det som försvårar släckningsarbetet är att takkonstruktionen fallit ner vilket gör att det täcker branden. Nu har vi fått ut en kranbil som lyfter taket som gör att vi kommer åt branden, säger Emma Nordwall, vid räddningstjänsten nordväst.

Hur illa skadad är byggnaden?

– Vindsvåningen och den tredje våningen är brandpåverkad. Övriga byggnaden är påverkad av vatten och rök, säger Emma Nordwall, vid räddningstjänsten nordväst.

Hur länge beräknas insatsen pågå?

– Det lär ta ett antal timmar till så under eftermiddagen i alla fall och kanske ytterligare längre tid för bevakning, säger Håkan Widesjö, inre befäl vid räddningstjänsten nordväst strax efter klockan 17.00 på lördagen.

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista