Ungdomar på stan.
Foto: Annika af Klercker / SvD / TT
Trelleborg

Ordningsvakter och fältassistenter – så ska stöket stoppas

Stabschef: Vi ansöker om att ha ordningsvakter
2:40 min

Efter hotfulla situationer och stök bland ungdomar i Trelleborg utreder kommunledningen möjligheten att införa ordningsvakter och fältassistenter.

– Det började i somras med stök på centralstationen som sen förflyttade sig till innerstadskvarteren och stadsparken. Sen ser vi att det förflyttar sig till fritidsgården och Gasverket, i och utanför lokalerna, säger Charlotte Rosenlund Sjövall, stabschef i Trelleborgs kommun. . 

Fritidsgården har fått stänga på grund av allt stök.

– Vi ser att det blir en eskalering, det blir värre hela tiden. Det uppkommer hotfulla och våldsamma situationer. Personalen känner sig inte trygga.

Förra veckan träffades kommunstyrelsens arbetsutskott, fritidsnämnden och socialnämndens ordförande för att diskutera problemen.

Nu utreder kommunledningen några konkreta förslag.

– Vi har fått en vecka på oss av politiken. Vi tittar på att införa fältassistenter, vi ansöker om att ha ordningsvakter även på Gasverket. Vi tittar också på nattvandring som man har i många kommuner. Vi tar fram underlag för att ha kameraövervakning på vissa ställen i staden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".