Moa Lundqvist och Dilan Apak
Moa Lundqvist och Dilan Apak Foto: Sveriges Radio/Moa Lundgren
Malmö

Sverige får se ett roligare Malmö i ny humorserie

3:15 min

Nu får hela landet chansen att lära känna Malmö från en roligare sida. Humorduon Dilan och Moa gör en ny humorserie som utspelar sig i staden.

 – Det är ett fiktivt Malmö, vi gör inget anspråk på att göra en rättvis eller snygg bild av staden, men karaktärerna bor på ett område som är Möllan, säger Moa Lundqvist.

Serien handlar om två personer som är misstänkt lika Dilan Apak och Moa Lundqvist som tidigare gjort sig kända i radioprogram som Tankesmedjan och Lilla Drevet.  

– Det handlar om två påhittade karaktärer som heter våra namn och ser ut som oss och har väldigt många likheter med oss, men det är inte vi, säger Dilan Apak.

 – Vi har plockat en del av de sjukaste sakerna som hänt oss under vår tid på Möllan  och gjort skämt av det, men det är väldigt lite av det om händer i serien som är verkligt, säger Dilan Apak.

Humorduon har själva skrivit manus till serien.  

– Vi började skriva på fritiden, göra sketcher och en podd och skriva ihop roliga situationer. Vi har skrivit i säkert tre år nu fast ganska lite på fritiden, säger Moa Lundqvist.

Medverkar i produktionen gör också en del kända namn, som Sissela Benn. Avsnitten blir 20 minuter långa och har premiär på SVT i september. 

– Vi kommer beröra kroppskomplex, klasskomplex, dejting, sex, bildningskomplex, mycket olika typer av komplex. Men även religion, tro och filosofi. Vi har ett helt tema om livets stora filosofiska frågor, säger Moa Lundqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista