bild
1 av 4
Malin Astner och Henrik Andersson med sitt verk Socialt förenade människa Foto: David Richter/SR
bild
2 av 4
Lårterapi på Dansstationen Foto: David Richter/SR
bild
3 av 4
Nidia Martinez Barbieri, en av dansarna som uppträder i foajen. Foto: David Richter/SR
bild
4 av 4
Lars Eidevall, konstnärlig ledare på Dansstationen. Foto: David Richter/SR
Malmö

När dansen får sin egen konstrunda

3:47 min

Nu får dansen sin egen konstrunda. Det är Dansstationen och Flytande galleriet som tillsammans arrangerar en danskonstrunda på Palladium i Malmö.

Drygt femton dansare och koreografer har bjudits in att iscensätta var sitt verk som alla spelas samtidigt på olika platser i huset under namnet Room x.

Det dansas på scenen, i korridorerna, i foajéer , till och med i källaren. Där gör dansarna Malin Astner och Henrik Andersson en kombinerad dans och performance.

- Verket handlar om hur vi hela tiden tvingas anpassa oss till yttre förändringar, såsom stress och konsumtion, säger Malin Astner.

Alla inbjudna grupper som är med i danskonstrundan har fått skapa helt fritt, men fick två begrepp att utgå från - Trygghet och otrygghet.

Premiär på danskonstrundan är den 10 april på Palladium i Malmö. Room x kommer även visas på Landskrona teater och Ystads teater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista