En del av gamla Oslopiren och Osloterminalen i Helsingborg.
Ola Paulson längst till vänster vid gamla Oslopiren och Osloterminalen i Helsingborg. Foto: Nina Sköldqvist/Sveriges Radio
Helsingborg

Gamla Oslopiren kan bli vad som helst

3:33 min

Gamla Oslopiren i Södra hamnen ska bli centrum för kreativa idéer medan nya stadsdelen H+ växer fram.

Under de senaste åren har grävskoporna gått på högtryck i södra hamnen där grunden nu läggs för det som så småningom ska bli den nya stadsdelen H+.  Och vad som finns kvar av den gamla byggnationen, till exempel av den gamla Osloterminalen, är lämnat med en tanke.

– Vi vill skapa en kreativ plats här, ett kreativt spacecenter. Så får vi se sedan var det landar i mer konkret, säger Ola Paulson, projektledare vid Fritidsförvaltningen i Helsingborg.

Den som har idéer om vad utrymmet kan användas till får gärna höra av sig till fritidsförvaltningen. Tanken är att inte låsa fast det för mycket utan låta de kreativa idéerna få blomma i området.

– Omgivningarna närmast Osloterminalen kommer inte bebyggas de närmaste tio åren. Under den tiden finns det utrymme att använda platsen till olika kreativa saker, säger Ola Paulson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".