Samtalspodd

En samtalspodd som är extremt nyfiken

6:24 min

Musik, radio eller författarskap - det finns inte mycket Navid Modiri inte har provat. Hela vägen har nyfikenhet stått i centrum och i den nya samtalpodden bjuder han in gäster som rör upp känslor, som till exempel Katerina Janouch, Ann Heberlein och Alexander Bard.

"Hur kan vi" heter den nya podden och meningen med den är enkel, dömandet får ta ett steg tillbaka till förmån av lyssnandet. Här är det istället den inre viljan att veta som får ta plats. 

– Podden är inte gjord för att skapa kontrovers, utan den är gjord för att uppmuntra människor till att oftare vara nyfikna lyssnare, säger Navid Modiri, som kallar sig själv för samtalsaktivist. 

Några av dem som har tackat ja till medverkande i podden är Katerina Janouch, Alexander Bard, Linnea Claesson och videobloggaren Arg blatte.

Enligt Navid Modiri lever vi i en tid av allt större polarisering och tipsar lyssnarna att lyssna mer än att döma. 

– Sluta plocka bort vänner som inte håller med dig på sociala medier, bjud in din sexistiska farbror eller rasistiska moster och sitt och prata med dem som du har kastat en massa etiketter på och fråga hur dem ser på världen, säger Navid Modiri. 

Podden spelas in i veckan och i mitten av maj beräknas första avsnittet att släppas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista