Åttavåningshus i Arlöv evakuerat efter brand

0:37 min

Branden startade i ett förråd och ledde snabbt till att trapphuset rökfylldes. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

Det var strax efter klockan två natten mot torsdag som räddningstjänst, polis och ambulans larmades till Virvelvägen i Arlöv. En brand i ett förråd hade lett till kraftig rökutveckling i ett åttavåningshus. 

Räddningstjänsten fick evakuera flera boende med stegbilar och ambulanspersonal undersökte ett antal personer med misstänkta rökskador. Polisen har inga uppgifter om att någon förts till sjukhus. 

En polisanmälan om mordbrand är upprättad hos polisen. Men inte främst för att polisen misstänker att någon har tänt på. 

– Det är för att det har funnits så pass stor spridningsrisk och inneburit fara för liv och hälsa. Sedan kan man inte utesluta att det ligger brott bakom, säger Kim Hild, presskommunikatör på polisens ledningscentral. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista