P4 Nästa 2018

Nu kan du rösta på din favorit

0:30 min

Fem låtar kan bli vinnare i P4 Nästa 2018 i P4 Malmöhus. Och det är du tillsammans med juryn som avgör vilken. Ända fram till finalen på Palladium i Malmö 5 juni kan du rösta.

De fem finalisterna som du kan lyssna på är:

1) Markus Karlsson - Like a stone (röstningskod: låt1)

2) Josephine Hansson - Ditt namn (låt2)

3) Hilda Denny - Serendipity (låt3)

4) Amandine X - Beautiful mess (låt4)

5) Tise - Gemini (låt5)

Så röstar du: Skicka ett sms med texten p4malmö (mellanslag) röstningskoden för din favorit till 722 50 (Kostnad: 3 kronor + eventuell trafikavgift).

Du kan rösta max 10 gånger per abonnemang och röstningsomgång.

Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och prefix när du röstade.

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som till exempel WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet.

Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.

Resultatet i P4 Nästas lokala finaler och riksfinal avgörs av publikens sms-röster, kombinerade med en jurygrupps. Rösterna omvandlas till poäng utifrån inbördes placering i respektive röstningsgrupp och vägs sedan samman till ett gemensamt poängresultat från publiken och juryn. 

I samband med årets riksfinal av P4 Nästa kommer också en av de åtta finalisterna erbjudas en bonusmöjlighet att i egenskap av artist medverka under 2019 års Melodifestival.

Valet görs av finaljuryn och är en separat bedömning som ligger utanför den sammanvägda publik- och juryröstning som leder fram till årets vinnare av P4 Nästa. Bonusmöjligheten är inte direkt knuten till vinnaren av P4 Nästa - men kan sammanfalla om den samlade röstningen och den separata jurybedömningen når samma resultat.

Det är nu fullsatt på Palladium den 5 juni så det finns ingen möjlighet att få någon biljett. Men ledsna inte - du kan givetvis lyssna på finalen i P4 Malmöhus antingen i din radio eller via vår sajt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista