Malmö

Gömd man utan strumpor avslöjade bidragsfusk

0:49 min

En kvinna i Malmö ska betala tillbaka 387 000 kronor till Försäkringskassan - fusket avslöjades av en strumplös man som gömde sig i köket, skriver Sydsvenskan.

En kvinna i Malmö ska betala tillbaka 387 000 kronor till Försäkringskassan efter att ha fuskat till sig bostadsbidrag och underhållsstöd i nära tre års tid, skriver Sydsvenskan.

Försäkringskassan kom kvinnan på spåren sedan hon svarat på ett antal kontrollfrågor per post, där hon uppgav att hon inte bodde ihop med sin ex-make. Detta motsades dock av hennes barns journalkopior från sjukvården. Där hade kvinnan uppgett att hon bodde med en man.

När Försäkringskassan sedan gjorde ett hembesök hos kvinnan avslöjade man slutligen fusket. Där hittade inspektören nämligen ex-mannen, som gömde sig i köket - utan några strumpor på fötterna.

Förklaringen till strumplösheten, som kvinnan hävdade berodde på att ex-mannen behövde smörja in sina fötter till följd av fotsvamp, köper inte Försäkringskassan. Behandling av fotsvamp är något man gör hemma, inte hos någon annan, anser myndigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista