MFF sparkar Magnus Pehrsson

2:55 min

Tränaren Magnus Pehrsson tvingas lämna Malmö FF. Sportchefen Daniel Andersson tar över – åtminstone för ett tag.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar, säger Niclas Carlnén, vd i Malmö FF.

Malmö FF har sladdat i allsvenskan och så sent som igår förlorade den regerande mästaren derbyt mot Trelleborg med 1–0. Det topptippade mästarlaget har bara vunnit tre av nio matcher och ligger på en tionde plats i allsvenskan.

Nu får tränaren Magnus Pehrsson lämna sitt uppdrag.

– Jag är så klart ledsen i dag att det är så här men tacksam och glad för den här tiden, sa Magnus Pehrsson vid en presskonferens på Malmö Stadion.

Ny huvudtränare blir sportchefen Daniel Andersson, som tar över uppgiften fram till VM-uppehållet.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson.

Magnus Pehrsson kom till Malmö FF inför säsongen 2017 och lyckades bidra med klubbens 20:e SM-guld.

Radiosportens expert Richard Henriksson:

– Det blåser på toppen. Pehrsson, som blev svensk mästare förra året, fick alltså inte ens en hel vårsäsong på sig. Men det är ett logiskt besked med tanke på de väldigt dåliga prestationer som MFF gjort på sistone, säger han.

Det är anmärkningsvärt att med bara tre dagar kvar till uppehållet och bara två dagar till nästa match så får Pehrsson gå. Det är tydligt att senaste veckans förluster varit helt oacceptabla för klubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista