IK Pantern i match mot Björklöven
Foto: Björn Lindgren/TT.
Malmö

IK Panterns nye ordförande slår ifrån sig den hårda kritiken

2:30 min

I förra veckan gick svallvågorna höga efter att ishockeylaget IK Pantern fått en ny styrelse. Supporterföreningen anklagade hela årsmötet för att vara odemokratiskt. Nu slår sig den nye ordförande ifrån sig kritiken.

– Jag tycker det är lite grova anklagelser. Det är tråkigt, det är klubben som får mest stryk, säger Peter Nilsson, ny ordförande i styrelsen. 

Det var efter förra veckans årsmöte som supporterklubben Black Panters kom med kritiken.

– Vi kommer ta ställning till om vi överhuvudtaget kommer att besöka matcherna framöver, det är lång ifrån självklart att vi gör det eftersom vi inte vet vad vi ska heja på längre, sa ordförande Tony Kaladic efter mötet. 

Den nye ordföranden vill arbeta för att försöka läka spåren efter splittringen. 

– Frågan är om det går, om de tror att vi vill de bästa för föreningen IK Pantern. 

Peter Nilsson är ursprungligen från Malmö och driver en kommunikationsbyrå i staden.

– Jag kom in i våras som konsult för att hjälpa till. Det resulterade i en fråga om att sitta med i styrelsen och sen om jag kunde tänka mig att bli ordförande.

Vad tänkte du då? 

– Att det skulle bli en ny och en tuff utmaning. Det som är mest spännande av alltihop är ungdomssatsningen man vill göra, att bygga upp en bredare ungdomsverksamhet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".